20. 4. Marcela

Zítra: Alexandra

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Den otevřených dveří Husova, Břevnice

Den otevřených dveří Husova, Břevnice



Datum konání:
3.10.2017
Datum ukončení:
4.10.2017

duo.jpgV rámci Týdne sociálních služeb jsme i my měli Den otevřených dveří. Pojali jsme jej trochu netradičně, a protože žijeme na Vysočině, vše se točilo kolem brambor. Již od časného rána jsme připravovali těsto na nejlepší pochutinu z brambor – bramborák. Celé dopoledne jsme smažily, abychom „ nakrmili“ všechny zájemce. 

Dopoledne za námi přišla děvčata s paní učitelkou Martinou Folvarskou ze Základní školy Štáflova v Havlíčkově Brodě a předvedla nám ukázky moderní gymnastiky. Své vystoupení šikovná děvčata zakončila společným tancem.

Po obědě na seniory čekala přednáška o bramborách, kde jsme se dozvěděli, jak jsou brambory zdravé, bohaté na minerály, vitamíny, bílkoviny a jsou téměř bez tuku. Pobesedoval s námi ing. Jaroslav Čepl, ředitel Výzkumného ústavu bramborářského v Havlíčkově Brodě. Jeho povídání a ukázky brambor zaujaly nejen seniory, ale i celý personál.

A pak jsme se už jen bavili. Přijelo nám zahrát Hudební duo z Chotěboře. S jejich písničkami jsme se vrátili o několik desítek let nazpátek a zavzpomínali na své mládí. Zazpívali jsme si, kdo mohl, tancoval.

V Břevnici, Domově se zvláštním režimem, jsme se díky bohaté úrodě jablek pustili do moštování. Našlo se hodně ochotných pomocníků, kteří nám přispěchali na pomoc, takže moc děkujeme dobrovolníkům, zaměstnancům a klientům z Fokusu i z našeho Domova. Ruku k dílu přiložil každý, kdo šel kolem, takže vše běželo jak po másle. Deštivé počasí nás sice trochu zdrželo, ale neodradilo, takže mošt byl výborný a bylo ho dost.

Program Dne otevřených dveří byl sice náročný, ale vše se zdařilo. Úsměvy na tvářích našich seniorů byly poděkováním pro nás a mluvily za vše.

čeplík.jpg

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili naší akce anebo sponzorsky pomohli.

Eva Hedbáv9[3][1].JPGná, Marie Práškováštáflovka.jpg