24. 4. Jiří

Zítra: Marek

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuálně > Značka kvality pro domov U Panských

Značka kvality pro domov U Panských



Domov pro seniory U Panských prošel minulý měsíc hodnotícím procesem Značka kvality, který uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. 
Hodnocení probíhalo ve čtyřech oblastech - Stravování, Kultura a volný čas, Partnerství a Péče o klienty. Za oblast Stravování jsme získali nejvyšší možný počet - pět hvězdiček, v oblastech Kultury a volného času a Partnerství jsme získali čtyři hvězdičky a v oblasti Péče 3 hvězdičky. 
S výsledkem jsme velmi spokojeni a směrem k veřejnosti tak dáváme významný signál o kvalitě našich služeb. 
O něco nižší hodnocení v oblasti péče není způsobeno nižší kvalitou péče, ale skutečností, že jsme malé zařízení, které samo o sobě nedisponuje např. vodoléčbou či elektroléčbou ani si nemůže dovolit práci rehabilitačního pracovníka či fyzioterapeuta. Tato skutečnost je však i dle slov certifikátorů zcela vyvážena příjemným prostředím blízkým domácímu bydlení v malém kolektivu klientů. Je možné, že certifikace APSS bude v tomto směru i upravena a bude zohledňovat právě finanční možnosti takto malých zařízení. 
Do budoucna bude naše zařízení usilovat o hodnocení i v poslední oblasti Ubytování. Pro toto hodnocení je však nutné ještě o něco snížit kapacitu budovy U Panských, což by mělo proběhnout v návaznosti na převzetí nové budovy v areálu ON HB.