Pajerský koláč



Na Vysočině se dříve dělával takzvaný Pajerský koláč. Dával se sousedům a známým jako svatební výslužka a navrch se posypal ještě malými svatebními koláčky. Ty jsme nepekli, ale pěkný hranatý koláč jsme si udělali. Recept opět jednoduchý: na lepší kynuté těsto (zadělané z másla) se dá tvarohová nádivka a strany těsta se pak ohnou dovnitř. Na obrázku je to pěkně vidět a není na tom co splést. Tvaroh se ještě prý může před upečením posypat skořicí nebo namletými oříšky. 

Pajerský koláč

Menu

Jaké jsou dle Vašeho názoru průměrné měsíční náklady na jedno lůžko v našem zařízení?
a) cca 15 000 Kč
  
 7
b) cca 25 000 Kč
  
 6
c) cca 35 000 Kč
  
 6
d) cca 45 000 Kč
  
 8
e) cca 55 000 Kč
  
 2

Vyhledat v textu

14. 10. Agáta

Zítra: Tereza