Pajerský koláč



Na Vysočině se dříve dělával takzvaný Pajerský koláč. Dával se sousedům a známým jako svatební výslužka a navrch se posypal ještě malými svatebními koláčky. Ty jsme nepekli, ale pěkný hranatý koláč jsme si udělali. Recept opět jednoduchý: na lepší kynuté těsto (zadělané z másla) se dá tvarohová nádivka a strany těsta se pak ohnou dovnitř. Na obrázku je to pěkně vidět a není na tom co splést. Tvaroh se ještě prý může před upečením posypat skořicí nebo namletými oříšky. 

Pajerský koláč

Menu

Poskytujeme vám na našich stránkách dostatek informací?
a) Ano, informací je dostatek
  
 271
b) Průměrně
  
 140
c) Ne, informací je nedostatek
  
 164

Vyhledat v textu

25. 9. Zlata

Zítra: Andrea